samen zoeken naar EEN GEZOND BALANS TUSSEN Jouw ON & OFFLINE LEVEN

Dwangmatig gebruik

Nederlanders besteden gemiddeld maar liefst + / - 3 uur per dag op social media, de meerderheid van de mensen geeft toe dat ze graag iets minder tijd op hun smartphone zouden willen besteden. Wij kunnen je helpen om deze gewoonte te doorbreken.

Tijd winnen

Tijd is één van de weinige waardevolle dingen wat niet te koop is. Minder gebruik van social media betekent enorm veel extra tijd voor dingen die echt belangrijk zijn zoals; familie, vrienden, sporten en je favoriete hobby's!

Constante bevestiging

Elke verslaving werkt in grote lijnen op dezelfde manier, of het nu een drugs, alcohol of psychologische verslaving is. Een bepaalde handeling triggert je psyche en levert je een dopamine shot op, het beloningssysteem van je brein.

Rust en ruimte

De constante prikkels van social media brengen enorm veel onrust met zich mee. Minder tijd op social media resulteert vrijwel direct in betere nachtrust en rust in je hoofd!

OnOff BALANS PROGRAMMA

Ons programma begint met een intake met één van onze gediplomeerde specialisten. De eerste stap is om samen vast te stellen hoeveel uren je per dag/week je gemiddeld aan social media spendeert. Aan de hand van deze cijfers zullen we haalbare doelen opstellen. Social media is een prachtig medium en het doel zal nooit zijn om er mee te stoppen, maar om een gezond balans te vinden tussen je on & offline leven.

Wij hebben samen met onze IT specialisten speciale smartphone profielen ontwikkeld. Door een dergelijk op maat gemaakt profiel te installeren kunnen we bepaalde applicaties (tijdelijk) blokkeren van installatie.

Er zijn tegenwoordig tig van applicaties die je kan  installeren om het aantal uren wat je op socialmedia zit bij te houden of om bepaalde apps voor tijdstippen te blokkeren. Maar uit onze eigen ervaring blijkt dit geen ideale hulp. Met een zelfingestelde pincode en een paar drukken heb je binnen 1..2..3.. weer toegang tot de geblokkeerde apps.

Zodoende was het idee voor dit programma geboren!

Na het programma te hebben gevolgd ben ik mij veel bewuster geworden van het aantal keren dat ik door social media scroll. Ik win nu wekelijks zoveel tijd, tijd wat ik kan besteden aan de dingen die er echt toe doen!
Stefannie van der Moors
Student

Wij zijn er om je te helpen!

info@onoff.nl

+31 6 36190543